tag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post2149236435772644969..comments2024-02-14T14:32:09.736+01:00Comments on Emnilda: Tiramisuemnildahttp://www.blogger.com/profile/08263367629583237006noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-89132083125811296482014-10-18T21:29:06.291+02:002014-10-18T21:29:06.291+02:00Mniam :) Wygląda smacznie :) Zapraszm do mnie :)Mniam :) Wygląda smacznie :) Zapraszm do mnie :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-68226501487314256092014-10-18T12:40:39.176+02:002014-10-18T12:40:39.176+02:00A ja właśnie odkryłam, że najlepsze jest jednak po...<b>A ja właśnie odkryłam, że najlepsze jest jednak po dwóch dniach! Pierwszy raz tyle przetrwało, dlatego obawiam się, że to może być właśnie pierwszy i ostatni raz, kiedy spróbowałam takiego dwudniowego tiramisu :P</b>emnildahttps://www.blogger.com/profile/08263367629583237006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-30961232089135006202014-10-17T17:05:24.450+02:002014-10-17T17:05:24.450+02:00Nie przypadam za tiramisu, ale samo w sobie fajnie...Nie przypadam za tiramisu, ale samo w sobie fajnie się prezentuje. No i talerzyk z łyżeczką cudowny! <3Lady Lukrecjahttps://www.blogger.com/profile/06880664073373786721noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-13610846270774903612014-10-17T10:47:38.715+02:002014-10-17T10:47:38.715+02:00To fajnie masz :) Ja dopóki nie wiem, że jem coś k...<b>To fajnie masz :) Ja dopóki nie wiem, że jem coś konkretnego, czuję się ok. Całkiem niedawno jadłam baleron, o czym dowiedziałam się po fakcie (w życiu nie tknęłabym czegoś, co nazywa się baleron) i okazało się, że był przepyszny! Pamiętam też, że mama usiłowała mi przemycać w kanapkach szkolnych ozory, ale te zawsze wykryłam, bo ich wyglądu nie da się pomylić z niczym innym :D</b>emnildahttps://www.blogger.com/profile/08263367629583237006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-84288398029599971692014-10-17T10:41:15.819+02:002014-10-17T10:41:15.819+02:00Mnie też bawi ten fragment :) A co do talerzyka, t...<b>Mnie też bawi ten fragment :) A co do talerzyka, to ten akurat używam dość rzadko (stanowi komplet z moja najlepszą filiżanką), ale całkiem niedawno odkryłam, że jestem posiadaczką 4 bardzo ładnych talerzyków (komplet z biało-czerwoną cukierniczką na ostatnim zdjęciu). Leżały cały czas w szafie i zapomniałam o nich na śmierć :D Wielbicielkę pięknej porcelany pozdrawia koneserka dobrej herbaty :D</b>emnildahttps://www.blogger.com/profile/08263367629583237006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-79978956115305781292014-10-17T10:31:29.765+02:002014-10-17T10:31:29.765+02:00Niedawno byłam na weselu i jak zobaczyłam, że jedn...<b>Niedawno byłam na weselu i jak zobaczyłam, że jedna babka je tatar z żółtkiem, to szybko musiałam spojrzeć w inna stronę :) Nie wiem, w cieście i kremach to jajko jakoś znika, ale do tatara z jajem za nic nie mogę się przekonać. Nawet z takim super świeżym. Jem bez :)</b>emnildahttps://www.blogger.com/profile/08263367629583237006noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-39525095037442018842014-10-17T09:07:31.931+02:002014-10-17T09:07:31.931+02:00Mniam, mniam... Wygląda i "brzmi" baaard...Mniam, mniam... Wygląda i "brzmi" baaardzo smakowicie. Do surowych jajek nie mam zastrzeżeń (należę do "pokolenia" kogla-mogla). W mojej rodzinie zaczyna się właśnie sezon imieninowo-urodzinowy, więc przepis na pewno się przyda.AnticaSzafehttp://www.anticaszafe.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-91315162890495776492014-10-16T13:53:28.726+02:002014-10-16T13:53:28.726+02:00Uwaga o pomieszczeniach blogerek kulinarnych położ...Uwaga o pomieszczeniach blogerek kulinarnych położyła mnie na płasko :D Uwielbiam tiramisu, ale jak się je z takiego pięknego talerzyczka, to w ogóle wszystko smakuje dwa razy lepiej. Serdecznie pozdrawia Cię Asia, wielbicielka pięknej porcelany <3Unknownhttps://www.blogger.com/profile/17425429806860634172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1598785599534726861.post-56447458843101662362014-10-16T10:51:11.427+02:002014-10-16T10:51:11.427+02:00W mojej kuchni podczas gotowania też panuje artyst...W mojej kuchni podczas gotowania też panuje artystyczny nieład :D<br />Uwielbiam tiramisu, będę musiała wypróbować ten lidlowy likier do niego :) I też mam niechęć do surowych jajek... ble... dlatego moja psychika jakoś dziwnie wypiera fakt, że surowe żółtka są w tiramisu, kremach do tortów, surowym cieście i serniku na zimno :DPorcelanahttps://www.blogger.com/profile/09074180168223019998noreply@blogger.com